Wijziging Postwet 2009

Reactie

Naam C J Oudshoorn
Plaats Voorschoten
Datum 10 april 2019

Vraag1

Het Ministerie van EZK verneemt graag eventuele reacties van marktpartijen op de bijgaande conceptwijziging (of delen daarvan) van de Postwet 2009.

Ik ben consument, afnemer, burger, hoe wil je het noemen. Als het kan verstuur ik post digitaal, per e-mail, dit is sneller, beter voor het milieu en gratis. Juist post waarbij ik wil dat de ontvanger die thuis ontvangt omdat deze persoonlijk is (vertrouwelijk), of gewoon leuk is, stuur 'ouderwets' per post, zodat deze op de deurmat valt. Als zaken zoals vertrouwelijke dingen ingescand gaan worden - door iemand buiten de zender en ontvanger, is het effect weg. Evenals een verjaardagskaart waarbij je een kopietje op een afhaalstation kan afhalen.

Vraag2

Het Ministerie van EZK verneemt graag of dit voorstel in voldoende mate bijdraagt aan het faciliteren van een ontwikkeling naar een brede bezorgmarkt, zoals toegelicht in de Memorie van Toelichting.
Dit is wet bedacht vanuit de posterijen. Niet vanuit de klant. Wat ik al schreef, als het digitaal kan, doen we het digitaal en kan het niet digitaal dan moet het bezorgd worden. En niet ingescand en ergens afgehaald, al dan niet op je computer... Dat de posterijen hun omzet zien dalen is vervelend voor ze, maar zo werkt dat economisch.