Wijziging Postwet 2009

Reactie

Naam S Timmer - Vonk
Plaats Lopik
Datum 11 april 2019

Vraag1

Het Ministerie van EZK verneemt graag eventuele reacties van marktpartijen op de bijgaande conceptwijziging (of delen daarvan) van de Postwet 2009.

Ten eerste vind ik deze nieuwe manier van postbezorgen erg privacy gevoelig. Ik, en waarschijnlijk nog veel mensen in Nederland, maken een bewuste keuze om de post niet digitaal te laten verzenden. Dat zou betekenen dat Het Ministerie besluit dat de bevolking daar geen keuze meer in heeft. Niet iedereen is voorbereid op de digitalisering waar jullie naar toe willen. Mensen gaan door alles digitaal te maken het overzicht verliezen en weten niet meer wat voor post er eigenlijk binnen komt. Ik zou zelf van de generatie moeten zijn die opgegroeit is met computers enzovoort, maar ook ik vind het overzichtelijker om mijn post gewoon thuis bezorgd te krijgen. En postbezorgers zorgen nog voor een klein beetje sociale controle in de woonwijken. Moet nu straks iedereen maar compleet alles digitaal doen en daardoor mensen niet meer normaal met elkaar praten en communiceren.

Vraag2

Het Ministerie van EZK verneemt graag of dit voorstel in voldoende mate bijdraagt aan het faciliteren van een ontwikkeling naar een brede bezorgmarkt, zoals toegelicht in de Memorie van Toelichting.
Het lijkt er op dat het langzaam de bedoeling is dat er steeds minder mensen mogen werken. Want wie kan er garanderen dat dit geen banen gaat kosten. Niet iedereen kan omgeschoold gaan worden. Niet iedereen kan mee in deze digitalisering.