Aanvullende raadpleging Balanced Approach Schiphol

Reactie

Naam Flying Service NV (Mr. L Postma)
Plaats Zaandam
Datum 7 juni 2024

Vraag1

1. Wat vindt u van de stapsgewijze invoering van de maatregelen in drie fasen en het bijbehorende tempo?
2. Wat vindt u van de nieuwe en aangepaste maatregelen (fase 1 en 2) die worden voorgesteld om het geluidsdoel te behalen?
Ik denk dat het goed is, dat er eindelijk naar een groter geheel gekeken wordt. Vernieuwing in plaats van een bepaalde sector compleet te verwijderen, bijv. zakenluchtvaart.

We bereiken veel meer, door met de gehele Nederlandse luchtvaart, te kijken naar items als, vlootvernieuwing en bijvoorbeeld CDA approaches. We moeten met zijn allen een oplossing kunnen vinden/ een balans kunnen vinden tussen economische belangen en menselijke belangen. Radicale besluiten, als het verwijderen van zakenluchtvaart, zet voor beide bovengenoemde items, geen zoden aan de dijk.

Laten we met zijn allen werken aan een schonere, stillere vloot, met een zo min mogelijke impact op vliegbewegingen en daarmee economische belangen.

Iedereen die in de Nederlandse luchtvaart werkt, of ermee te maken heeft of. er gebruik van maakt, wil een oplossing vinden, waar iedereen happy mee is.

Ik zou, meer focussen op schonere en stillere vliegtuigen/materiaal en approaches dan het aantal vluchtbewegingen. Schiphol is zo belangrijk voor Nederland. Alles takken van Schiphol zijn dat. Er werken heel veel mensen in en om de luchtvaart. En heel veel mensen in Nederland maken er gebruik van. Iedereen verdient zijn vakantie.

Complete vernieuwing/verschoning is ook niet iets wat we in een jaar kunnen bereiken. Tijd moet gegund worden aan alle takken van de luchtvaart, om iedereen een eerlijke kans te gunnen zijn. steentje bij te dragen.

Ik zou vooral focussen om zo snel mogelijk vlootvernieuwing en CDA approaches in te voeren. We vliegen bijvoorbeeld bij aankomst op Schiphol heel lang op 7000 en 2000 Ft. Wat heel veel onnodig geluid en brandstofverbruik oplevert. Onze vliegtuigen zijn perfect capabel om CDA approaches te vliegen en daarmee zo lang mogelijk hoog te blijven.

Hier bereik je, in combinatie met vlootvernieuwing, veel meer mee, dan vliegbewegingen verminderen.

Hartelijk dank voor al jullie werkzaamheden en het luisterend oor.

Met vriendelijke groet.