Regeling ambulancezorgvoorzieningen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Muntendam
Datum 6 juli 2020

Vraag1

Acht u de kwaliteit en beschikbaarheid van de ambulancezorg met deze regeling en de kwaliteitskaders van de sector voldoende geborgd? Zo nee, welke suggesties heeft u ter verbetering?
Er moet veel minder nadruk gelegd worden aan die 15 minuten grens in relatie tot kwaliteit van zorg. Er moet meer nadruk gelegd worden op kwaliteit tijdens de hulpverlening.
Tijdens het debat werd er gevraagd naar een ondergrens in de overschrijdingen dit vind ik wel een goed punt.

Vraag2

Acht u met de in artikel 7 beschreven zorgdifferentiatie en de kwaliteitskaders van de sector de kwaliteit en beschikbaarheid van ambulancezorg voldoende geborgd? Zo nee, welke suggesties heeft u ter verbetering?
Er zou beter gekeken moeten worden naar de
Inzet van rapid responderen dit geeft een schijnveiligheid er is dan misschien wel binnen 15 minuten hulp echter bij noodzakelijk vervoer heeft de patiënt eigenlijk dus later hulp doordat er alsnog vervoer moet komen aangezien de rapid niet mag vervoeren.

Vraag3

Zitten er voldoende stimulansen in de regeling en de kwaliteitskaders van de sector voor innovatie en doelmatigheid? Zo nee, welke suggesties heeft u ter verbetering?
Dit is wel voldoende

Vraag5

Heeft u overige opmerkingen naar aanleiding van de regeling?
Het is mooi geschetst allemaal en binnen onze regio ligt er een mooi opleidingsplan (5 jaren) maar door de tekorten in de zorg zie ik dat er voortdurend een beroep op mensen wordt gedaan en scholingen bijvoorbeeld niet doorgaan en dit was voor coronatijd ook al het geval belangrijk is dus eerst het personeelsbestand op peil te hebben zodat kwaliteit geboden kan worden en dan de opleidingen en er zou een campagne opgestart kunnen worden in voorlichting van burgers wanneer is een hulpvraag voor 112 en wanneer kan ik op een gewone dag naar de eigen huisarts hier is megaveel winst te halen opvallend is dat in de coronatijd er geen onbenullige hulpvragen kwamen(heel opvallend minder) het kan dus wel, is een mentaliteitsverandering en daar zou iets mee moeten gebeuren wat mij betreft.