Beleidslijn grote rivieren 2025
Reactie
Naam | Anoniem |
---|---|
Plaats | Werkendam |
Datum | 15 november 2024 |
Vraag1
U kunt tot en met 15 november 2024 op deze website reageren op de voorgestelde wijzigingen. Wij nodigen u graag uit om te reageren op (één of meer van) de volgende zeven punten:Bgr 2025:
1. Een strenger beleid bij verlenen van omgevingsvergunningen voor bepaalde niet-riviergebonden activiteiten in het rivierbed.
De wijzigingen in het Bkl, het Bal en de Or:
2. De keuze om het bestaande onderscheid in het rivierbed tussen een bergend deel en een stroomvoerend deel te laten vervallen en een gelijk beleid voor deze gebieden vast te stellen;
3. De aanpassing van de lijst van activiteiten die een omgevingsplan kan toelaten;
4. De wijziging van het toepassingsbereik van een aantal instructieregels;
5. De aanvulling van de voorwaarden voor het toelaten van activiteiten;
6. De wijziging van de aanwijzing van het rivierbed;
7. De uitbreiding van de vergunningplicht voor het permanent afmeren van woonschepen of andere drijvende werken.
Namens de Bewonersvereniging Noordwaard vragen wij u hierbij aandacht voor de belangen van bewoners en agrariërs in de Noordwaard, Gemeente Altena.
Wij werden helaas geconfronteerd met een nieuw beleid wat betreft uiterwaarden, doorstroomgebieden en Grote Rivieren.
Wij zijn door ingreep van Rijkwaterstaat geconfronteerd met een hybride versie van ons gebied: Hoogwaterveiligheid in combinatie met wonen en werken op terpen.
Helaas zien wij van deze hybride vorm in het voorgenomen besluit niets terug. Dit in tegenstelling van De Overdiepse Polder, waar dit meer naar waarheid is weergegeven.
Naar onze mening kan er geen nieuw beleid komen als de huidige situatie en nu geldende afspraken met bewoners en agrariërs niet juist is weergegeven.
Wij willen daarom voor onze vereniging en onze bewoners pleiten om te kunnen reageren op dit voorgenomen beleid zodat uw uitgangspunten aansluiten op onze situatie en afspraken.
Daarom verzoeken wij u hierbij om de inspraaktermijn te verlengen tot 31 december 2024. Gezien het grote belang voor ons en onze leefomgeving en de foutieve weergaven van situatie in de Noordwaard lijkt ons dat dat een reëel voorstel.