Wet vereenvoudiging beroepenstructuur psychologische beroepen

Reactie

Naam Psychotherapiepraktijk schoutrop maastricht (Arts psychotherapeut Ljj Schoutrop)
Plaats Maastricht
Datum 23 februari 2024

Vraag1

Wat vindt u van dit wetsvoorstel?
Ik verzoek u dit wetvoorstel niet verder in behandeling te nemen cq af te wijzen . Het is onnodig, de hele wereld inclusief nederland weet immers wat een psychotherapeut is ( itt gz psycholoog en zelfs klinisch psycholoog) dus het “ vereenvoudigings” argument is absolute kul, het is zelfs eerder de vraag of psychoterapie niet een apart artikel 14 specialsme zou moeten zijn . Ook is het zeer beschadigend voor de ggz , de wachtlijsten , kapitaalvernietiging tav 5000 hard ,efficient werkende , goed opgeleide/ geschoolde , relatief goedkope psychotherapeuten ( mensen die een groot stuk van de complexe ggz problematiek behandelen).
Daarnaast is geen enkel signaal van een fatsoenlijke overgangsregeling, nog te bedenken, voor oa de ca 1500 niet psycholoog- psychotherapeuten die alleen al jaarlijks ca 1,5 miljoen hoogwaardige behandelingen verrichten.
Dus onnodig, zeer verstorend, kost heel erg veel energie en aandacht ten kosten van oa wachtlijsten ,is juridisch niet in orde ( oa ivm diploma en beroepsbescherming),
Gewoon niet doen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedoold.
Ljj schoutrop

Bijlage