Besluit op de Jeugdverblijven

Reactie

Naam F KARTAL
Plaats UTRECHT
Datum 30 juli 2015

Vraag1

U kunt reageren op het gehele voorstel.
Er zijn eigenlijk meerdere punten waar ik bezwaar wil maken:
- De keuzevrijheid van een ouder om zijn kind op te voeden wordt in het twijfel getrokken met deze wet. Er zijn tot vandaag geen enkel bewijs of aanleiding geweest om deze wet in te voeren.
- Een wet is het allerzwaarste maatregel om tot een bepaalde doel te bereiken alleen zie ik dat de minister heel makkelijk praat om dit door te drukken.
- Onaangekondigd bezoek is vanaf het begin van deze hele proces altijd het grootste probleem geweest voor de ouderen. Privacy in Nederland is hoog in het vaandel maar als het de privacy van de jeugdigen die daar verblijven is het opeens niet meer van belang dat het in de grondwet en EVRM staat.
- Gemeente en de ambtenaren mogen zelf bepalen hoe ze de eisen zullen uitvoeren in de praktijk. Mocht er uiteindelijk toch een inval gebeuren heeft dat grote psychische gevolgen voor de jeugdigen, vrijwilligers, medewerkers en de vrijwilligersorganisatie..
Als laatste zou ik zeggen dat ik toch als laatste hoop de expertise en objectieve inzicht van de eerste Kamerleden wel vertrouw. Als ze al meteen zien dat het voor 1 doelgroep een wet wordt ingevoerd en dat er zowel discriminerend en meteen in een verdacht hoek wordt gezet zullen ze de wet terugsturen naar de tweede kamer.

Dat er voor een interconsultatie voor een andere onderwerp maximaal 50 reacties een hoogtepunt wordt geaccepteerd zijn er nu al meer dan 2500 reacties gedaan in de zomermaand!!.
Net als de motivaction onderzoek waarbij een zware woord als "verontrustend" is gebruikt door de minister en uiteindelijk na 6 maanden terug is gekomen van zijn fout gaat dit ook hetzelfde gebeuren met deze wet. Denk er goed over na voordat er grote schade wordt aangedaan bij de vrijwilligersorganisaties, jeugdigen, ouders en daarmee een grote doelgroep.