Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet

Reactie

Naam Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (De heer Gerard Schouw)
Plaats Den Haag
Datum 29 juli 2017

Vraag1

In deze amvb wordt aangewezen welke informatie de vier toezichthouders openbaar moeten maken. In de toekomst zal in deze amvb steeds meer informatie worden aangewezen die die toezichthouders openbaar moeten maken.
Is voor u duidelijk welke informatie de toezichthouders op grond van deze amvb openbaar gaan maken?
Niet op alle punten, zie onze bijgevoegde reactie onder nrs. 1-5.

Vraag2

Indien u van oordeel bent dat onvoldoende duidelijk is welke informatie op basis van deze amvb openbaar gemaakt moet worden, kunt u dan aangeven hoe het ontwerp verbeterd kan worden?
Zie onze bijgevoegde reactie met concrete suggesties voor verduidelijkingen in besluit, toelichting en/of beleidsregels.

Vraag3

Is voor u duidelijk over welke beroepsbeoefenaren, bedrijven en instellingen door de toezichthouders op grond van deze amvb informatie openbaar zal worden gemaakt?
Ja.

Vraag4

Indien u van oordeel bent dat onvoldoende duidelijk is over welke beroepsbeoefenaren, bedrijven en instellingen informatie op basis van deze amvb openbaar gemaakt zal worden, kunt u dan aangeven hoe het ontwerp verbeterd kan worden?
n.v.t.

Vraag5

Is voor u voldoende duidelijk op welke wijze de informatie van de toezichthouder openbaar wordt gemaakt?
Deels, zie onze bijgevoegde reactie nrs. 6-7.

Vraag6

Zijn er verder nog punten in het ontwerp van deze amvb die naar uw mening aandacht behoeven of die het voorstel kunnen versterken?
Ja, zie onze bijgevoegde reactie:

Vertrouwelijkheid bedingen (nr. 8)

Rechten van betrokkene (ontbreken mogelijkheid zienswijze op voorgenomen openbaarmakingsbesluit, termijn van reactie, maximale omvang van een reactie en plaats van publicatie van een reactie, duur openbaarmaking) (nr. 9-14)

Rechtzetting van achteraf onterecht openbaar gemaakte informatie (nr. 15-16)

Uitbreiding van openbaar te maken informatie in komende periode. (nr. 17)

Bijlage