Besluit vervanging abonnementstarief Wmo 2015

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Drempt
Datum 5 juli 2024

Vraag1

Wilt u reageren op de conceptregeling met toelichting? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten en/of door een document te uploaden.
Dat er iets gedaan wordt t.a.v. de aanzuigende werking Wmo voor huishoudelijke ondersteuning, vind ik goed. Ik heb in mijn omgeving gezien dat mensen hun particuliere hulp "ontsloegen" om over te stappen naar de Wmo. Er moet iets gebeuren om ervoor te zorgen dat ondersteuning beschikbaar blijft voor mensen die het niet zelf kunnen regelen. In die zin ben ik wel voor financiële eigen kracht. Daarnaast vind ik dat gehuwden waarvan er nog één onder de pensioengerechtigde leeftijd zit, financieel gelijk beoordeeld moeten worden als alleenstaanden of gepensioneerden. Het is niet uit te leggen dat een (echt)paar met goede inkomens niets bijdraagt en een alleenstaande op bijstandsniveau wel. Ik pleit ervoor dat mensen op bijstandsniveau geen eigen bijdrage hoeven te betalen. En per huishouden maar één keer een eigen bijdrage.
Voor andere maatwerkvoorzieningen dan de huishoudelijke ondersteuning, zou ik geen inkomensafhankelijke bijdrage invoeren, maar het bij het abonnementstarief houden.