Wijziging Besluit kwaliteit gastouderbureaus en Besluit landelijk register kinderopvang ivm verbetertraject gastouderopvang

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Enumatil
Datum 1 april 2024

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Als ouder vind ik het totaal overbodig dat er vier pedagogische doelen worden opgesteld en dat er een werkplan wordt gemaakt.
Voor mij is van belang dat ik weet dat mijn kinderen op een veilige plek zijn waar ze het naar hun zin hebben, zodat ik met een gerust hart naar mijn werk kan gaan. Daar heb ik de gastouder ook op uitgezocht. En vervolgens ontwikkelen kinderen zich al spelenderwijs.
Ik zou toch willen dat de overheid er eens mee ophield om steeds maar meer papierwerk toe te voegen aan zorg of onderwijs. Daarmee neemt de kwaliteit niet toe, alleen de werkdruk. Dit is al eens aangetoond in een rapport van de Raad van Volksgezondheid en Samenleving (2019). De kwaliteitseisen voor een gastouder liggen al vast, namelijk door het diploma dat de gastouder moet hebben. Wees daar gewoon tevreden mee, overheid, en laat verder de markt zijn werk doen. Als je als ouder niet tevreden bent over een gastouder, ga je vanzelf op zoek naar een ander.