Wetsvoorstel bevoegdheden schoolonderwijs jonge en oudere kind

Reactie

Naam Elly Meeles
Plaats Berkel en Rodenrijs
Datum 10 januari 2021

Vraag1

Hoe beziet u het voorstel voor nieuwe bevoegdheden, mogelijk ook met het oog op arbeidsmarktperspectief? En moeten bekwaamheidseisen hierop aangepast worden? Zo ja, hoe?
Ik denk dat de rekentoets als bekwaamheidseis voor kleuters best minder streng kan zijn. Ik ken mensen die prima in groep 1-2 kunnen staan, maar afvallen voor de pabo vanwege de rekentoets. Verder denk ik dat er gekeken moet worden naar de eisen die vroeger werden gesteld als je de KLOS wilde doen. met als toevoeging digitale vaardigheden. Ik vind ook dat e vakken waar wij op de KLOS les in kregen, terug meten komen. Dit is echt een groot gemis op de PABO!
Ik heb in het verleden heel bewust voor de KLOS gekozen, maar werd door de invoering van de basisschool verplicht om voor andere groepen te staan.
Voor mij een reden om ontslag te nemen.
Ik denk dat er meer mensen rondlopen die hetzelfde hebben meegemaakt. Op deze manier raak je mensen voor het onderwijs kwijt.

Vraag2

Welke leeftijdsgrens (of jaarlaag-grens) zou u hanteren voor het jonge en het oudere kind – en waarom? Of op welke manier zou u dit willen bepalen?
4-7, deze groep vraagt echt een totaal andere benadering. De 1 zal met 6 klaar zijn voor groep 3, de ander pas met 7 jaar. Alle voorwaarden om tot leren te komen worden gelegd in de kleutergroep. Geef kinderen dan de tijd om het zich goed eigen te maken.

Vraag3

Vindt u het nodig om de toelatingseisen voor de pabo aan te passen aan de nieuwe bevoegdheden? Zo ja, hoe zou u deze willen vormgeven?
Zie vraag 1

Vraag4

Heeft u nog aandachtspunten bij het moment van inwerkingtreding van wetgeving per studiejaar 2022-2023?
?