Wetsvoorstel bevoegdheden schoolonderwijs jonge en oudere kind
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Eemnes
|
Datum
|
9 januari 2021
|
Vraag1
Hoe beziet u het voorstel voor nieuwe bevoegdheden, mogelijk ook met het oog op arbeidsmarktperspectief? En moeten bekwaamheidseisen hierop aangepast worden? Zo ja, hoe?
Negatief. Geen onderscheid in jong en oude kind. Dit zorgt voor versmalling van kennis, ervarings- en beroepsmogelijkheden en inzet van het tekort aan inzetbaarheid.
Mannelijke studenten aantrekken omdat de onderbouw ze afschrikt? Dat zijn geen toegewijde mannen.
Vraag2
Welke leeftijdsgrens (of jaarlaag-grens) zou u hanteren voor het jonge en het oudere kind – en waarom? Of op welke manier zou u dit willen bepalen?
Niet. Zie vraag 1
Vraag3
Vindt u het nodig om de toelatingseisen voor de pabo aan te passen aan de nieuwe bevoegdheden? Zo ja, hoe zou u deze willen vormgeven?
Graag!!
Toelatingseisen laten vervallen en maak WISCAT examen “normaal”.
Vervallen doordat direct aan stage en studie met praktijkopdrachten aan de slag kan worden gegaan.
WISCAT normaal bedoel ik: er komen verhaalsommen in voor waarbij de bedoeling van de som eerst achterhaald moet worden. Idioot gewoon. Je moet boven de stof staan maar dit is te ver gezochte sommen. Percentage sommen binnen 1 minuut uitrekenen... De Ministers hebben deze ooit gemaakt: allen gezakt!!
Vraag4
Heeft u nog aandachtspunten bij het moment van inwerkingtreding van wetgeving per studiejaar 2022-2023?
Schandalig dat er vanuit regering alweer het onderwijs wordt omgegooid. Geen overleg. Ja...deze kleine enquete om ons te laten denken dat wij meedenken. Blijkbaar is alles al besloten. Super triest dit.
* toelatingsexamens vervallen
* Wiscat minder verhaalsommen. Echte sommen!