Wetsvoorstel bevoegdheden schoolonderwijs jonge en oudere kind

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Harderwijk
Datum 28 januari 2021

Vraag1

Hoe beziet u het voorstel voor nieuwe bevoegdheden, mogelijk ook met het oog op arbeidsmarktperspectief? En moeten bekwaamheidseisen hierop aangepast worden? Zo ja, hoe?
Ik begrijp wel waarom er wordt nagedacht over een splitsing jonge kind - oudere kind om zo wellicht meer mannen aan te kunnen trekken. Echter in de praktijk zorgt het voor problemen. Nu is een leerkracht breed inzetbaar, dat wordt bij een splitsing sterk verminderd. Beter is wellicht om na de Pabo een master aan te bieden, waarin je je kunt specialiseren in het jonge kind of het oudere kind. Deze leerkrachten met een master beloon je dan met een hogere salarisschaal.

Vraag2

Welke leeftijdsgrens (of jaarlaag-grens) zou u hanteren voor het jonge en het oudere kind – en waarom? Of op welke manier zou u dit willen bepalen?
Groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. De reden hiervoor is dat er veel combigroepen 3/4 zijn. Je kunt dus niet de knip leggen bij groep 1 t/m 3.

Vraag3

Vindt u het nodig om de toelatingseisen voor de pabo aan te passen aan de nieuwe bevoegdheden? Zo ja, hoe zou u deze willen vormgeven?
De lat mag best hoog gelegd worden. Hoe precies dat vind ik lastig.