Instructieregel permanente bewoning recreatiewoningen
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
papendrecht
|
Datum
|
21 juli 2025
|
Vraag1
Hoe kijkt u(w organisatie) aan tegen dit voornemen en de bijbehorende voorwaarden?
Beste Minister Keijzer,
Als eerste vinden we het een goede zaak dat dit onderwerp wordt behandeld in/ door de regering, dat u en andere bewindslieden van de kamer zich hiervoor hard maken en dat er een landelijke regie komt in plaats van zoveel verschillende regels van gemeenten.
Wij willen ook op ons "park" willen wonen. Het park heeft geen faciliteiten, geen slagboom, geen commerciële partij. Het zijn eigen grond en huizenbezitters. Het park heeft mensen die wel een gedoogvergunning hebben van heel lang geleden, mensen die geen gedoogvergunning hebben maar ook veel recreanten die in een ander land wonen, die blij zijn dat er vaste bewoners zijn die een oogje in het zeil houden.
Wij denken wel dat de inhoud van de instructieregel niet voldoende is en dat deze anders moet, namelijk:
1) Als eerste dient de voorgestelde ijkdatum; 16-5-2024, uit de instructieregel gehaald te worden. Dit omdat veel mensen al ver voor die datum in hun recreatiewoning wilden wonen maar noodgedwongen zich op een ander adres dienden in te schrijven of een andere woning erbij namen om handhaving en exorbitant hoge dwangsommen te voorkomen.
2) Verder moet ook de tien jaar omgezet worden naar een levenslange/ onbeperkte vergunning op naam want als er een levenslange vergunning wordt verstrekt denken wij dat mensen eerder hun huurwoning/ koopwoning van de hand doen. Tien jaar is te kort Wanneer je je (huur)huis hebt opgegeven om in je recreatiewoning te gaan wonen en dan na 10 jaar te horen krijgt dat je er alsnog uit moet dan krijg je wederom alle handhavingsperikelen. Zijn over tien jaar alle milieu- en stikstof wetten ineens van tafel?
3) Er dient wel onderscheid gemaakt te worden tussen recreatiewoningen op een park met een commerciële eigenaar
( daarop niet wonen) en recreatie woningen op parken met geen commerciële eigenaar en geen faciliteiten, met eigen grond en huis bezitters (wie wonen wil mag er op wonen met vergunning op naam en wie wil recreëren kiest voor recreëren).
Wij hopen dat u naar de burgers luistert in plaats van naar de vaak rare argumenten van sommige gemeenten zoals; "Dat alleen toeristen in de nabijgelegen dorpen boodschappen doen".