Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie

Reactie

Naam Anoniem
Plaats AMSTERDAM
Datum 22 juli 2022

Vraag1

De consultatie vindt plaats om eenieder te informeren over regelgeving in voorbereiding en om hen de gelegenheid te bieden een reactie te geven op het ontwerp.

Wat is uw mening over het ontwerpbesluit "Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie"?
De gemeente Amsterdam heeft in de wijk waar ik woon (Nieuw Sloten in stadsdeel Nieuw-West) de laagbouw aangewezen om in de toekomst "all electric" te worden, dus ZONDER gasaansluiting.
Maar de Minister van Volkshuisvesting heeft besloten, dat iedereen die vanaf 2026 de cv-combiketel wil/moet vervangen, verplicht is om een "hybride-warmtepomp-cv-installatie" te kopen, dus MET BEHOUD VAN de gasaansluiting.
In deze situatie zullen de convectoren in de kamers niet vervangen hoeven te worden, en ongetwijfeld wordt subsidie verleend op de aanschaf van een "hybride-warmtepomp-cv-installatie".
Mijn vraag is:
Welk beleid is leidinggevend/bepalend voor mijn situatie:
1. kan ik er vanuitgaan dat het Rijksbeleid in 2026 bepalend is, en dat ik dus een hybride-installatie kan aanschaffen met de zekerheid van maximaal nog 25 jaar gebruik van (een) gas (soort) in mijn woning?
2. Of is/wordt het beleid van de Gemeente Amsterdam bepalend en ben ik vanaf 2026 al gedwongen om een duurder "alle electric" cv-warmtepomp-systeem aan te schaffen, zonder een (gas) soort in mijn woning?