Wetsvoorstel BIG-II

Reactie

Naam GGZ (P.R. H.)
Plaats Assen
Datum 15 februari 2018

Vraag1

Het wetsvoorstel introduceert de titel ‘regieverpleegkundige’ voor hbo-opgeleide-verpleegkundigen.

Heeft u suggesties ten aanzien van dit voorstel?
geeft veel verwarring .. wie wil er nog "gewoon'het werk doen wat aan het bed moet gebeuren ? als of dat minder is.

heel veel HBo-ers kunnen aanvankelijk niets . alleen maar theorie

Vraag2

De toelichting beschrijft dat een regieverpleegkundige, om in aanmerking te komen voor herregistratie, zal moeten aantonen dat voldoende werkzaamheden zijn verricht binnen het deskundigheidsgebied van de regieverpleegkundige en op het niveau (NLQF-6) dat wordt verworven met het afronden van een opleiding tot regieverpleegkundige.

Werkzaamheden die door een regieverpleegkundige worden verricht op het niveau dat wordt verworven met het afronden van een opleiding tot verpleegkundige (NLQF-4) zijn dus niet relevant voor herregistratie als regieverpleegkundige.

Is de eis voor herregistratie voor de regieverpleegkundige voldoende helder en uitvoerbaar in de praktijk? Heeft u suggesties ten aanzien van dit voorstel?
Een gemiddelde HBo opgeleide heeft alleen nog maar veel theorie gehad en weet van mensen en omgang barre weinig .. er zijn al genoeg afstandelijke bobo's die alleen maar weggaan omdat ze te veel verantwoordelijkheid moeten dragen

Vraag3

Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven voor een verkennend onderzoek naar het overgangsrecht voor de huidige groep verpleegkundigen. In afwachting van het onderzoek is het voorlopige voorstel om de mbo- en inservice- opgeleide verpleegkundigen met aanvullende gecertificeerde scholing, waarvan het niveau en inhoud gelijk staat aan een hbo-opleiding tot verpleegkundige (NLQF-6), de mogelijkheid te bieden om zich te registreren als regieverpleegkundige.

Heeft u suggesties ten aanzien van dit voorstel?
alleen maar beter ... theorie hebben we meer dan genoeg ervaren krachten met veel ervaring daar draaien bijna alle ziekenhuizen op ...

Wetenschap-opgeleidenden hebben een heel andere mentaliteit en presteren veel lager als het gaat om directe zorg vaan het bed

Vraag4

In het algemeen deel van de memorie van toelichting is een paragraaf opgenomen over de administratieve lasten van dit wetsvoorstel.

Ziet u mogelijkheden om de doelen van het wetsvoorstel (met name: het op peil houden van de deskundigheid van beroepsbeoefenaren in de gezondheidzorg) te bereiken met minder administratieve lasten?
Laat al die geleerden theoretisie eens in de praktijk gaan kijken en een keer achter hun pc. vandaag komen het betreft mensenwerk.

Al de zorgeverzekeraars die alleen maar met cijfers werken en niets weten van het werkelijke werk kunnen van alles wel willen maar laat ze eens een dag mee draaien en kijken wat werkelijk nodig is .. gewoon verpleegkundigen die wat gaan doen i.p.v. achter de pc hangen