Wijzigingsbesluit BIG-nummer
Reactie
Naam
|
Huisartsenposten Amsterdam (Mha Gp Welling)
|
Plaats
|
Amsterdam
|
Datum
|
10 juli 2019
|
Vraag1
1. Vindt u het ontwerp duidelijk over waar en hoe het BIG-nummer bekend gemaakt moet gaan worden? Indien niet, op welk punt of welke punten is het ontwerp niet duidelijk?
Op zich wel. Onduidelijk is welke instellingen onder de werkingssfeer vallen. Bijvoorbeeld een huisartsenpost, is de maatregel daar ook op van toepassing? Hier werken vaak veel artsen of verpleegkundigen waarvan we altijd kunnen navragen wie er gewerkt heeft.
Vraag2
2. Verwacht u dat het besluit zal leiden tot onevenredige administratieve lasten? Zo ja, kunt u concreet omschrijven waar die administratieve lasten in bestaan?
Ja. Ik heb nog geen idee hoe we op een huisartsenpost met de big nummers moeten werken. We werken met ruim 900 artsen. Moet ik op iedere post stapels naambordjes zetten?
Als we met de patiënt moeten communiceren over een klacht of claim moet dan van iedere arts het big nummer vermeld worden?
Vraag3
3. Het ontwerp geeft als mogelijkheid om op niet-digitale manier het BIG-nummer kenbaar te maken de bekendmaking in de wachtruimte. Ziet u andere manieren (die minstens zo effectief zijn als het kenbaar maken in de wachtruimte) om het BIG-nummer op niet-digitale wijze kenbaar te maken?
In de wachtruimte bekendmaken is kansloos.
Vraag4
4. In het ontwerp wordt nu een aantal situaties genoemd waarin het BIG-nummer kenbaar moet worden gemaakt door BIG-geregistreerde beroepsbeoefenaren. Heeft u nog suggesties om het BIG-nummer op andere wijze kenbaar te maken, die minstens zo effectief is en minder lasten met zich meebrengt?
Voor een huisartsenpost heeft het geen zin. Als er een klacht binnenkomt dan weten we altijd wie er gewerkt heeft en verstrekken de gegevens aan de patiënt.