Wijzigingsbesluit BIG-nummer
Reactie
Naam
|
Cure+ (M van Ruijven)
|
Plaats
|
Rotterdam
|
Datum
|
13 augustus 2019
|
Vraag1
1. Vindt u het ontwerp duidelijk over waar en hoe het BIG-nummer bekend gemaakt moet gaan worden? Indien niet, op welk punt of welke punten is het ontwerp niet duidelijk?
Ja
Vraag2
2. Verwacht u dat het besluit zal leiden tot onevenredige administratieve lasten? Zo ja, kunt u concreet omschrijven waar die administratieve lasten in bestaan?
Nee
Vraag3
3. Het ontwerp geeft als mogelijkheid om op niet-digitale manier het BIG-nummer kenbaar te maken de bekendmaking in de wachtruimte. Ziet u andere manieren (die minstens zo effectief zijn als het kenbaar maken in de wachtruimte) om het BIG-nummer op niet-digitale wijze kenbaar te maken?
Desgewenst op te vragen bij de therapeut in kwestie. Om aan KNGF- en Pluseisen te voldoen moeten wij al zo veel in de wachtkamer kenbaar maken (klachtenregeling, tarieven, algemene voorwaarden om er maar een paar te noemen, liefst ook nog in meerdere talen). Het toevoegen van die informatie in de wachtruimte heeft m.i. geen meerwaarde aangezien zorg niet vergoed word door niet-BIG geregistreerde therapeuten en het in ons direct belang is dat dus goed geregeld te hebben.
Vraag4
4. In het ontwerp wordt nu een aantal situaties genoemd waarin het BIG-nummer kenbaar moet worden gemaakt door BIG-geregistreerde beroepsbeoefenaren. Heeft u nog suggesties om het BIG-nummer op andere wijze kenbaar te maken, die minstens zo effectief is en minder lasten met zich meebrengt?
Verwijzen naar het online BIG-register. Iedereen kan ons daar op naam vinden. Verder kan er in de algemeen praktijkvoorwaarden of bij de rechten van de patiënt kenbaar gemaakt worden dat dit nummer voor hen ten alle tijden op te vragen is bij hun zorgverlener of het secretariaat. Kan er gelijk gemonitord worden wie dat nummer opvraagt...