Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Centrale voorziening voor biometrische gegevens Paspoortwet

Reactie

Naam M Bontenbal
Plaats Delft
Datum 8 mei 2022

Vraag1

De pasfoto en de vingerafdrukken voor identiteitskaarten en paspoorten worden nu bewaard bij de gemeente waar u het reisdocument aanvraagt. De vingerafdrukken worden alleen kort bewaard, vanaf de aanvraag totdat u de identiteitskaart of paspoort krijgt.
Het wetsvoorstel regelt dat deze gegevens voortaan op een centrale plek in Nederland worden bewaard, in de centrale voorziening voor biometrische gegevens. De gegevens worden dus voor alle gemeenten op een centrale plek beschikbaar. Wat vindt u van het bewaren op een centrale plek?

De gegevens voor de vinger afdrukken zouden moeten worden bewaard op latere leeftijd slijten deze afdrukken weg bij mijn laatste paspoortuitgifte leverde het heel wat moeite op om die opname te maken .Er werd zelfs beweerd dat ik geen paspoort meer zou kunnen krijgen. Later bleek voor een jaar tegen de zelfde prijs van een paspoort voor 10 jaar. Dit vind ik niet eerlijk ik kan er niets aan doen dat mijn vinger afdrukken versleten zijn. Dus neem daarvoor maatregelen of kopieer de laatst aanwezige set.

Vraag2

Wat vindt u ervan dat op de identiteitskaart niet meer het geslacht wordt vermeld?
Flauwekul iemand mag toch best weten of betrokken man of vrouw is dat vergemakkelijkt de identificatie
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht