Subsidieregeling BOSA

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Wellerlooi
Datum 17 september 2023

Vraag1

Wilt u reageren op Subsidieregeling BOSA? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Beste Lezers,

De aanpassing van de regeling waardoor alleen nog maar sportaccommodaties in aanmerking komen waarvan de locatie in het omgevingsplan de enkelbestemming "Sport" heeft sluit heel veel amateursportorganisaties uit waar nu al jaar en dag amateursport wordt bedreven. Veel van deze locaties hebben de enkelbestemming "Maatschappelijk ". In de bestemmingsbeschrijving deze betreffende bestemmingsplannen staat bij "Maatschappelijk" dan beschreven dat de gronden gebruikt mogen worden voor een sportzaal waar amateursport wordt beoefend. De enkelbestemming "sport " is dan ook veel te beperkt en sluit al deze honderden overige sportaccommodaties uit van de regeling.

Voorstel: De aanvrager moet aantonen dat de gronden waarom de accommodatie staat voorzien in de bouw/exploitatie van een sportaccommodatie. Naast evt. de SBI code bij de KvK dient dan een uittreksel van het bestemmingsplan te worden aangeleverd waaruit dit blijkt.

Door het eisen van een lidmaatschap van NOC*NSF worden veel amateursporters buitengesloten die wekelijks sporten maar niet zijn aangesloten bij NOC*NSF. Waarom hebben alleen organisaties die aangesloten zijn bij NOC*NSF recht op BOSA (BTW-compensatie)? Wanneer het doel van de regeling is om amateursport betaalbaar te houden dan geldt dit ook voor sportaccommodaties en sporters waar niet NOC*NSF aangesloten organisaties sporten.

Voorstel: Geen eis stellen m.b.t. NOC*NSF/POS aangesloten verenigingen.

Met vriendelijke groet,

Maurice Bergmans
MFC ’t Luukske


Bijlage