Actieplan Digitale Connectiviteit

Reactie

Naam E. Wahlers
Plaats Amsterdam
Datum 10 april 2018

Vraag1

U vindt de vragen in het consultatiedocument zelf.

NB Daarbij treft u ook een specifieke vraag aan over de voorgestelde invulling van de dekkingseis voor mobiele communicatie.
LET OP: De reactietermijn van deze vragen (11 en 12) is verlengd. Na de sluiting op 11 april kunt u nog tot 25 april per mail reageren op de dekkingseis via Frequenties@minez.nl. Reden is dat partijen hebben gevraagd om meer tijd voor bestudering van de eis.
Ik wil meer en onafhankelijk onderzoek, met medewerking van artsen - niet alleen naar de thermische maar ook de biologische effecten van straling. Geen veiling en uitrol van 5G. Instellen van een landelijk meldpunt voor stralingsklachten. Vastleggen wie verantwoordelijk is voor (gevolg)schades van straling. Instellen van landelijke (veel lagere) normen voor straling. Wifi vrije wijken als alternatief voor degenen die dat willen, onderzoek naar de effecten van opeenstapeling van straling. Als elke stralingsbron aan de (nog te verlagen) norm voldoet - maar er 60 stralingsbronnen zijn, wat doet dat? (Denk aan domotica, bluetooth, zendmasten, routers, stralende meters, stralende autos, lantarenpalen, DECT telefoons, enz). Vergoeden van schade, en verhuiskosten, opkopen van huizen voor mensen die door straling moeten verhuizen. Herkenning van stralingsziekte door uitkerende instanties. Per wet regelen dat particuliere wifi routers in woonhuizen een bereik van 10 - 20m hebben in plaats van standaard 100m. (Ik ontvang totaal overbodig en ongewenst tot 68 wifi netwerken in mijn woning!). Vooraankondigingen en Inspraakprocedures voordat zendmasten worden geplaatst, compensatieregelingen als huizen in waarde dalen omdat de overbuur een zendmast op het dak heeft. Bescherming van kwetsbare groepen - geen zendmasten op ziekenhuizen, scholen, kindergarden, bejaardentehuizen, verpleeghuizen. Scholen en instanties terug naar internet aan de kabel. Onderzoek naar alternatieven, zoals LIFI. Enz.