Actieplan Digitale Connectiviteit

Reactie

Naam drs. L.S. van den Berg
Plaats Zeist
Datum 10 april 2018

Vraag1

U vindt de vragen in het consultatiedocument zelf.

NB Daarbij treft u ook een specifieke vraag aan over de voorgestelde invulling van de dekkingseis voor mobiele communicatie.
LET OP: De reactietermijn van deze vragen (11 en 12) is verlengd. Na de sluiting op 11 april kunt u nog tot 25 april per mail reageren op de dekkingseis via Frequenties@minez.nl. Reden is dat partijen hebben gevraagd om meer tijd voor bestudering van de eis.
Nederland loopt al meer dan voldoende voorop met 4G! Met alle problemen die daarbij horen. Daarom wil ik als burger helemaal geen 5G.

Twintig jaar geleden vond ik het heerlijk om urenlang met de trein te reizen of in de bibliotheek te studeren. Tegenwoordig met de sterke WIFI en andere straling houd ik het er nauwelijks meer uit en op een kantoor evenmin.
Gelukkig kan ik nu nog wel gewoon buiten fietsen of lopen en in mijn tuintje zitten. En mijn werk vanuit mijn eigen huis doen, zonder WIFI, prima (en snel en CO2-vriendelijk) verbonden met de kabel.

Maar als 5G landelijk wordt uitgerold, waar moet ik dan heen? En al die anderen duizenden of honderdduizenden met mij, die ook last ondervinden van teveel straling?

En waar gaan we alle extra energie vandaan halen die nodig is voor 5G dekking? En waarmee gaan we de extra CO2 uitstoot compenseren?

En wie gaan de schade betalen als over tien jaar blijkt dat 5G toch niet zo onschuldig is als de overheid op dit moment hoopt?

En waarom zouden we de democratie buitenspel willen zetten, als sommige gemeentes zwaarwegende bezwaren hebben om deel te nemen aan dit avontuur?

Er zijn zeker goede argumenten voor, maar er zijn nog veel meer en betere argumenten tegen het landelijk uitrollen van 5G.

Overheden, bescherm niet in de eerste plaats de industrie! Het leven is belangrijker.