Consulaire dienstverlening
Reactie
Naam | Dhr. E.K. van Reijn |
---|---|
Plaats | Szentes (Hongarije) |
Datum | 20 juni 2018 |
Vraag1
De Rijksoverheid geeft informatie waarmee Nederlandse reizigers zich beter kunnen voorbereiden op veiligheidsrisico’s in het buitenland. De Rijksoverheid gebruikt hiervoor verschillende informatiekanalen. De website www.nederlandwereldwijd.nl, de Reisapp en de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Twitteraccount @247BZ en het 24/7 BZ contactcenter voor contact via email en telefoon. Met de BZ-reisadviezen per land op www.nederlandwereldwijd.nl kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf. Elk reisadvies heeft een classificatie die aangeeft hoe veilig een land of gebied is.- Wat zijn uw suggesties om de informatievoorziening van de Rijksoverheid over de veiligheid in het buitenland te verbeteren zodat Nederlanders zich nog beter kunnen voorbereiden op hun buitenlands verblijf?
- Wat moeten de gevolgen zijn voor de consulaire bijstand aan Nederlanders die afreizen naar oranje en rode gebieden en in de problemen komen?
- Wat moeten de gevolgen zijn voor de consulaire bijstand aan Nederlanders die in een gebied blijven wonen waarvoor het reisadvies is gewijzigd naar rood (= niet reizen)?
- Wat moeten de gevolgen zijn voor consulaire bijstand aan Nederlanders die zich vooraf niet voldoende hebben verzekerd, in de problemen zijn gekomen en om bijstand vragen?
Een nadere toelichting op het onderwerp ‘reisadviezen’ treft u aan op deze pagina onder ‘overige documenten’ in het document ‘nadere toelichting publieke consultatie consulaire dienstverlening’.
Begin eens vanaf de andere kant te denken:
Alleen al de vraag - Wat moeten de gevolgen zijn voor consulaire bijstand aan Nederlanders die zich vooraf niet voldoende hebben verzekerd, in de problemen zijn gekomen en om bijstand vragen?
Dit zou niet eens in jullie hersens op moeten komen.... ga ik voor een weekje op vakantie naar Hawaii...ingeënt, reisverzekering afgesloten etc.... maar een vulkaanuitbarsting wat mijn verblijf verkort, mijn hotel in de fik zet en mijn spullen incl. paspoort vernietigd staat dus niet in de app. en is niet te verzekeren.......
Begin eens aan de andere kant te denken: KAN je je wel tegen alles verzekeren?
Net als "blijven wonen in een rood gebied"....ook zo'n idiote vraag.... je woont ergens in goede vrede, en dan breekt de pleuris uit..... stel je eens voor dat je dan nergens heen kan...... en jullie komen met de opmerking: "Ja u woont in rood gebied....jammer joh" Maar toen ik er ging wonen was er niets aan het handje!!!!
Nogmaals verplaats je eens naar de klant toe!
Afreizen naar Oranje gebieden....zeg dat tegen de persoon wiens familie daar woont....ook erg grappig
Vraag2
Nederlanders in het buitenland zijn in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid. Veel Nederlanders kennen hun eigen verantwoordelijkheid en informeren zich voor vertrek over het bestemmingsland en zorgen voor een goede reisvoorbereiding. Ondanks goede voorbereiding en informatie kan een Nederlander in het buitenland iets overkomen en hulp nodig hebben. De Rijksoverheid biedt hiervoor de consulaire bijstand. De consulaire bijstand is een vangnet voor Nederlanders in het buitenland in acute nood waarbij anderen niet kunnen helpen en specifiek handelen van de overheid is vereist. Het doel van de consulaire bijstand is om de Nederlander in het buitenland zo snel mogelijk weer voldoende zelfredzaam te maken.- Wat zijn uw suggesties om de consulaire bijstand van de Rijksoverheid aan Nederlanders in het buitenland te verbeteren?
- Voor welke groepen Nederlanders en in welke situaties zou de consulaire bijstand beperkt kunnen worden en voor welke groepen zijn extra consulaire inspanningen nodig?
- In hoeverre is maatwerk wenselijk in het licht van het beginsel dat elke Nederlander in dezelfde situatie evenveel recht heeft op consulaire bijstand?
Een nadere toelichting op het onderwerp ‘consulaire bijstand’ treft u aan op deze pagina onder ‘overige documenten’ in het document ‘nadere toelichting publieke consultatie consulaire dienstverlening’.
MEER consulaire posten ipv MINDER.....
ene G.Wilders heeft een veroordeling aan zijn broek voor de opmerking "minder-minder-minder"....en hij ZEGT het alleen maar....jullie zeggen het niet maar DOEN het wel! terugdraaien aub en maak het toegankelijker! ruimere openingstijden, flexibelere opstelling....iemand moet al reizen om jullie te bereiken, is 15 minuten te laat en vindt een gesloten deur terwijl jullie weten dat hij/zij eraan komt....erg fijn (NOT)
Paspoort en ID-handelingen terugdraaien en uitbreiden!!!
Vraag3
Nederlanders in het buitenland kunnen een nieuw reis- of identiteitsdocument aanvragen bij de Nederlandse vertegenwoordigingen (ambassades en consulaten-generaal) in het buitenland. In Nederland kunnen Nederlanders die in het buitenland wonen dit ook doen bij twaalf grensgemeenten in Nederland waaronder het loket van de gemeente Haarlemmermeer op luchthaven Schiphol. Ook loopt er momenteel een pilot in Edinburgh, waar Nederlanders een aanvraag voor een Nederlands reisdocument kunnen indienen bij een externe dienstverlener. De Rijksoverheid streeft er naar in de toekomst in samenwerking met private dienstverleners meer locaties aan te bieden waar een aanvraag kan worden ingediend. Ook streeft de Rijksoverheid naar het zo veel mogelijk digitaliseren van het aanvraagproces (‘online aanvragen’). Vooralsnog geldt dat voor een voldoende betrouwbare identiteitsvaststelling en het afgeven van vingerafdrukken een bezoek aan een balie noodzakelijk zal zijn.Wat zijn uw suggesties voor verbetering van het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten aan Nederlanders in het buitenland?
Een nadere toelichting op het onderwerp ‘reisdocumenten’ treft u aan op deze pagina onder ‘overige documenten’ in het document ‘nadere toelichting publieke consultatie consulaire dienstverlening’.
lees het oude paspoort uit waar de bio-metrische gegevens in verwerkt zitten....biometrie verandert niet en dus is een baliebezoek NIET noodzakelijk als er al een biometrisch paspoort bestaat!
idd de dienstverlening ook bij gemeentehuizen van andere landen onderbrengen. Ik woon in een land waar biometrische gegevens ook in paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten verwerkt worden en pasfoto's met digitale camera OP HET STADHUIS gedaan worden door de baliemedewerkster!!! alle apparatuur is hier aanwezig om volledige biometrische gegevens op te nemen....maak daar gebruik van!
Vraag4
In het kader van consulaire dienstverlening biedt de Nederlandse Rijksoverheid ook diensten aan niet-Nederlanders. De Rijksoverheid verstrekt aan visumplichtige vreemdelingen visa voor kort verblijf (max 90 dagen), de zogenoemde Schengenvisa en Caribische visa. Het beleid t.a.v. Schengenvisa wordt bepaald door de kaders van Europese wet- en regelgeving. Het Caribisch visumbeleid wordt bepaald door de Rijksvisumwet.In het visumverleningsproces zet de Rijksoverheid in op het zo goed mogelijk faciliteren van visumplichtige reizigers en tegelijkertijd op het intensief checken van hoge-risico-groepen. Er wordt samengewerkt met private dienstverleners, waardoor er aanvraagmogelijkheden zijn op locaties waar geen Nederlandse vertegenwoordiging aanwezig is. De Rijksoverheid streeft er naar de klant in de toekomst een online aanvraagmogelijkheid aan te bieden.
Wat zijn uw suggesties voor verbetering van de dienstverlening aan visumaanvragers?
Een nadere toelichting op het onderwerp ‘visa treft u aan op deze pagina onder ‘overige documenten’ in het document ‘nadere toelichting publieke consultatie consulaire dienstverlening’.
daar heb ik geen inzage in of een gevoel over
Vraag5
Op het gebied van consulaire dienstverlening en visumverlening is er de afgelopen tijd voor de klanten sprake geweest van enkele zichtbare veranderingen in de dienstverlening, zoals digitalisering (bij de aanvraag van diensten), een bredere 247 bereikbaarheid en een nauwere samenwerking internationaal en met stakeholders om betere diensten aan de klanten te kunnen verlenen.Wat zijn uw andere ideeën en suggesties om de consulaire dienstverlening in het buitenland te verbeteren? Welke aspecten in de consulaire dienstverlening zijn hierin belangrijk? En welke aspecten zijn hierin minder belangrijk?
mobiele consulaten die rondes door het land rijden om moeilijk te bereiken plekken te bedienen....of om enorme afstanden aanzienlijk te verkleinen waarbij ook het paspoort en ID gebeuren de hoogste prioriteit moet krijgen!
het is bezopen dat er mensen zijn die 1000-en km reizen moeten voor hun paspoort te verlengen/vernieuwen en de kosten die daarbij gemaakt moeten worden en het paspoort in het buitenland IS al véél duurder dan in NL....zou NIET moeten en ook niet MOGEN