Wet digitale algemene vergadering privaatrechtelijke rechtspersonen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats amsterdam
Datum 9 januari 2023

Vraag1

Hoe kijkt u aan tegen dit wetsvoorstel?
Ik ben fel gekant tegen de verplichting enkel digitale vergaderingen toe te staan.!!

De eigenaar van het bedrijf heeft slechts eenmaal per jaar de mogelijkheid om het bestuur van de onderneming in een algemene vergadering van dichtbij mee te maken, vragen te stellen, non verbale communicatie op te vangen e.d. Rond de vergadering (borrel) nog de mogelijkheid om 1-op-1 van gedachten te wisselen.
In deze wet wordt het bestuur de mogelijkheid geboden om lastige vragen niet mee te nemen, alles voor te kauwen en wordt de eigenaar geheel buiten gesloten. De aandeelhouder is (mede)eigenaar van de onderneming en verdient het om de mogelijkheid te hebben om zijn vergadering bij te wonen.
Kosten kunnen geen beletsel zijn; een ava binnen het HK hoeft niet veel te kosten en digitale vergaderingen faciliteren kosten ook geld. Verder ontstaat er een asymmetrie met groot aandeelhouders die wel 1-op-1 door het management worden ontvangen. Uiteraard kan naast een fysieke een digitale verbindingen worden onderhouden voor mensen die om wat voor reden niet aanwezig kunnen zijn, wel de mogelijkheid voor digitaal maar een verplichting is onzin, te ver doorgevoerde digitalisering, wel een verplichting fysiek te blijven!!!!