Wet Strafbaarstelling Ecocide

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Wassenaar
Datum 2 augustus 2023

Vraag1

Op welke manier denkt u dat strafbaarstelling Ecocide een bijdrage gaat leveren aan een gezonder, beter milieu?
Ik denk niet de context van strafbaarstelling maar in de context van bewustwording en daar naar handelen wat dan consequenties c.q. gevolgen heeft als hier niet naar gehandeld wordt.
Om ons handelen te beïnvloeden worden door ons als mens wetten opgesteld als leidraad voor ons handelen. Deze wetten gelden alleen voor ons als mens.
De strafbaarstelling (proces van bewustwording) wanneer dit onder de naam Ecocide opgenomen wordt in wetten zal ons helpen ons gedrag als mens aan te passen aan het belang om de staat van onze omgeving ( de natuur) en daarmee ons welzijn en dat van andere levende wezens een groter belang te geven dan economische groei.

Vraag2

Wat kunt u bijdragen om strafbaarstelling Ecocide verder te brengen?
Te leven in verbondenheid met de natuur en te handelen naar de consequenties daarvan.
Voorbeeld is het nalaten om dieren te eten. Het eten van dieren is veelal een actie van genot. De gevolgen zijn desastreus in relatie tot de dieren (wat geen vruchten van de aarde zijn: dit is o.a. voor de Christen Unie), voor ons welzijn als mens zowel lichamelijk als geestelijk, als voedsel (zeer inefficient en de gevolgen voor zo als wij dieren houden en de reden daartoe zijn uitermate schadelijk voor de natuur.
Daarnaast kan het ons helpen om een grote onjuistheid in wat wij geloven veranderen. Recentelijk zijn door de regering excuses aangeboden voor slavenhandel. Het verhandelen van groepen mensen. Hier lag o.a. een beleving van superioriteit aan ten grond slag. Weliswaar heeft de regering haar verontschuldigingen aangeboden doch zij en wij als Nederlandse bevolking gaan hier gewoon mee door nu niet t.o.v. mensen doch nu t.o.v. andere levens soorten en wel dieren. Het is een onjuiste aanname gebaseerd op gewoonte, Ecocide zou ons als mens kunnen helpen om dat gedrag te veranderen.