Initiatiefwet Hijink afschaffing eigen risico

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Den Bosch
Datum 18 maart 2023

Vraag1

Wilt u reageren op het Voorstel van wet van het lid Hijink tot wijziging van de Zorgverzekeringswet en enkele andere wetten in verband met het afschaffen van het verplicht en het vrijwillig eigen risico? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Een mooi voorstel wat de extra belasting op chronisch zieken verminderd, en dat het voorkomt dat mensen met minder ernstige aandoeningen niet gaan en later juist meer kosten maken doordat de aandoening ernstiger is geworden.

Wel zal ervoor moeten gewaakt worden dat keuze nog steeds betaalbaar en beschikbaar moet blijven. De laatste jaren lijkt de restitutie verzekering langzaam aan te verdwijnen, en dit zou dit mogelijk versnellen. Zeker aangezien niet alle "keuze" zorg zo'n keuze is doordat er ook allerlei problematiek speelt die aangejaagd is door de contracten die zorgverleners moeten afsluiten. Zoals een complete patientenstop en bizar lange (artificiele) wachttijden bij de gecontracteerde zorg.