Verlaging verplicht eigen risico naar € 165 vanaf 2027
Reactie
Naam
|
R.C.T. Menses-Vu
|
Plaats
|
Rotterdam
|
Datum
|
28 januari 2025
|
Vraag1
Wat is uw reactie op dit voorstel?
Alhoewel het een goed idee zou zijn om de verplichte eigen risico te verminderen lopen wij helaas hier tegen het probleem aan dat alle kosten weêr (zoals gewoonlijk) door alle Nederlanders worden gedeeld. Indien de kosten van de maandelijkse basis zorgverzekering omhoog gaan zijn het juist de armen die hier het meeste aan gaan lijden, ik ken genoeg arme mensen die momenteel niet naar een arts durven te gaan omdat het eigen risico te hoog is, persoonlijk zou ik een aantal andere alternatieven aanbieden, namelijk:
(1) Creëer een Nationaal Zorgstelsel zoals die bestaat in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. De particuliere zorgverzekeraars geven een illusie van keuze, subsidies gaan van de belastingbetaler niet alleen naar het volk, maar ook naar privé bedrijven met een winstoogmerk.
(2) Maak wetenschappelijk onderzoek toegankelijker en makkelijker om uit te voeren, dat betekent dus als de Nederlandse overheid (op welk niveau dan ook) een onderzoek financiert dat deze onder een vrije licentie gepubliceerd moet worden en toegankelijk moet zijn voor iedereen (inclusief onderzoekers in armere landen), terwijl het makkelijker zou moeten worden voor onderzoekers om gegevens te verzamelen. In plaats van geobsedeerd te zijn met gegevensvernieteging, iedereen een lectuur van een halfuur over "onze God en redder" de A.V.G. te geven wanneer ze in een ziekenhuis komen, juist mensen aanpraten over de voordelen van het delen van hun (medische) gegevens met onderzoekers en deze te doneren om een beter beeld te geven, gegevens delen is veel meer waard dan miljarden geven aan onderzoeken die alle participerende partijen hoge compensaties moet geven, terwijl je aan de meeste mensen zou vragen of zij dit vrijwillig wouden geven zij dit zouden doen.
(3) Leidt meer mensen op om in de zorg te kunnen werken, zorgbelangenorganisaties hebben de lat in de afgelopen decennia zo hoog gelegd dat wij afhankelijk zijn geworden aan het importeren van mensen in landen waar deze opleidingen toegankelijker zijn voor meer mensen, de meeste artsen en verpleegkundigen in landen zoals Roemenië, Somalië, de Filipijnen, Enz.
(4) Creëer een progressief belastingstelsel, zowel je premie als je eigen risico wordt bepaald door je inkomen en/of vermogen. Het systeem moet flexibel genoeg zijn dat je met een variabele inkomen niet later in de problemen raakt.