Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

elektronisch deponeren jaarrekening

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 27 mei 2022

Vraag1

Tot en met 24 juni 2022 kan worden gereageerd op deze voorgestelde wijziging van het Besluit elektronische deponering handelsregister.
1) Stop met het ontwikkelen en dus moeten onderhouden van verschillende koppelingen met de grote boze buitenwereld. Regel dat organisaties diens gegevens via 1 (!) online portaal met eherkenning kunnen aanleveren/ indienen/ deponeren: handelsregister, LEI-register, UBO-register, fiscale gegevens (VpB, omzetbelasting, loonbelasting), etc.. Die integratie helpt afdwingen dat geregistreerde gegevens daadwerkelijk compleet, actueel en consistent zijn.
2) Beperk de bureaucratie vooral voor de kleinere ondernemers (zzp'ers en DGA-BV's). Door SBR te verplichten, verhogen hun kosten (die vooral in de start- en scale-up fase significant zijn).
3) Beloon gebruikers door ze inzage te geven in branche statistieken (BI-dashboard), in ruil voor het indienen van hun gegevens.
4) Het handelsregister (waaronder het aantal medewerkers per organisatie) is sterk vervuild en dus onbetrouwbaar nu. Verplicht gebruikers expliciet te verklaren (tijdens het definitief indienen van de jaarcijfers) dat ook alle andere reeds geregistreerde gegevens van de organisatie juist zijn (zoals UBO, LEI en handelsregister).
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht