Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Energiebesparingsplicht Bbl

Reactie

Naam Elis (De heer Ruud Smeets)
Plaats Arnhem
Datum 25 november 2021

Vraag1

Wilt u reageren op Energiebesparingsplicht Bbl? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
NB: tegelijk met deze consultatie wordt ook de actualisatie van de energiebesparingsplicht in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) geconsulteerd, artikel 5.15, zie www.internetconsultatie.nl/energiebesparingsplichtbal. De wijzigingen in de energiebesparingsplicht in het Bal en Bbl zijn op elkaar afgestemd en zijn grotendeels gelijk. Consultatiereacties die op beide besluiten van toepassing zijn, zullen bij de overweging van beide besluiten worden meegenomen en hoeven dus niet twee keer te worden ingediend.
Bij de aanleg van o.a. zonnepanelen op daken van industriele gebouwen zijn meerdere stakeholders die hier toestemming voor moeten geven:
1. De netbeheerder.
Deze geeft pas toestemming als de capaciteit van het elektriciteitsnet in een bepaalde regio ruimte heeft voor teruglevering, vooral in de weekenden wanneer industriele panden over het algemeen minder elektriciteit afnemen.

2. Verzekeringsmaatschappijen.
Verzekeringsmaatschappijen die industriele panden verzekeren geven niet altijd toestemming tot het plaatsen van zonnepanelen op daken i.v.m. een verhoogd brandrisico.

Hier wordt momenteel geen rekening mee gehouden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht