Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Energiebesparingsplicht Bbl

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rolde
Datum 17 november 2021

Vraag1

Wilt u reageren op Energiebesparingsplicht Bbl? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
NB: tegelijk met deze consultatie wordt ook de actualisatie van de energiebesparingsplicht in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) geconsulteerd, artikel 5.15, zie www.internetconsultatie.nl/energiebesparingsplichtbal. De wijzigingen in de energiebesparingsplicht in het Bal en Bbl zijn op elkaar afgestemd en zijn grotendeels gelijk. Consultatiereacties die op beide besluiten van toepassing zijn, zullen bij de overweging van beide besluiten worden meegenomen en hoeven dus niet twee keer te worden ingediend.
Particulieren moeten rekening houden met een terugverdientijd van bijna 9 maanden voor 5.200 kWh. Door subsidiemaatregelen en BTW teruggave hebben particulieren de investering gedaan. (Bron: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/kosten-en-opbrengst-zonnepanelen/)

Een onvoorspelbare terugverdientijd van vijf jaar of minder houdt tevens in een onvoorspelbaar tijdstip van daadwerkelijk bereikte CO2-reductie, i.p.v. door het klimaatakkoord vastgelegde tijdstip van 2030.
Om een snellere transitie bij bedrijven te bevorderen zou m.i. de overheid financieel bij moeten gaan dragen (subsidie, belastingmaatregel, etc.), en de energiemaatregelplicht per direct in laten gaan, want uitstellen is geen optie meer.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht