Herziening arbitragerecht

Reactie

Naam Stichting E-Court (Mr. H.W.R. Nakad-Weststrate)
Plaats Staverden (Ermelo)
Datum 26 mei 2012

Vraag1

Wat is uw mening over dit wetsvoorstel?
Geachte Minister,


Internetconsultatie Herziening arbitragerecht


Inleiding

Dank voor uw initiatief om de wettelijke regeling van arbitrage binnen de civiele rechtspraak grondig te moderniseren en arbitrage eenvoudiger en gemakkelijker te maken. Dank voor de mogelijkheid om in dit prille stadium onze visie te kunnen geven op de toekomst van arbitrage binnen ons rechtsbestel.

Uiteraard is e-Court verheugd over de verruiming van digitalisering en van de contractsvrijheid bij de inrichting van een arbitrale procesgang. Eveneens belangrijk is uw erkenning dat arbitrage kwalificeert als private rechtspraak en een volwaardig alternatief vormt voor de publieke rechtspraak.

Er zijn wat betreft e-Court een aantal principiële aandachtspunten, die samenhangen met de verfijning van ons rechtsbestel zoals deze de laatste jaren in gang is gezet.

Deze zijn via de onderstaande link te raadplegen: https://www.e-court.nl/juridisch/commentaar-herziening-arbitragerecht/.

Uiteraard hoopt e-Court met deze opmerkingen een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de modernisering van dit hoofdstuk van ons rechtsbestel. Wat e-Court betreft kan het arbitragerecht met deze aanpassingen de tand des tijds voorlopig weer doorstaan.

Mocht u een nadere toelichting wensen, dan is e-Court daartoe graag bereid.



Hoogachtend,
Stichting E-Court
Mw. Mr. H.W.R. Nakad-Weststrate, voorzitter