wetsvoorstel Huur en inkomensgrenzen

Reactie

Naam nvt (EJ Dammers)
Plaats AMSTERDAM
Datum 4 augustus 2019

Vraag1

Er kan gereageerd worden op alle aspecten van dit conceptwetsvoorstel
Mijn toekomst als huurder staat onder druk door de plannen van de minister. Nu ben ik nog een vermaledijde scheefhuurder, straks misschien wel een afgestrafte dakloze AOW'er.
Nu zal ik een paar jaar de huurverhoging best kunnen opbrengen maar de huur van mijn huurhuis zal straks geëxplodeerd zijn zeker door de hoge WOZ component.
Als ik de AOW leeftijd heb bereikt hoef ik niet te rekenen op een hoog pensioen en zal ik geconfronteerd worden met een onbetaalbare huur die niet gerepareerd wordt.
Dus zal ik op weg naar mijn pensioen er voor moeten zorgen dat ik onder allerlei inkomensgrenzen uitkom om daarmee nog enigszins een kant op te kunnen en een seniorenwoning te kunnen betrekken. Daardoor maak ik dan plaats in mijn sociale huurwoning in de Jordaan voor nieuwe bewoners.
Echter weet ik ook dat mijn corporatie een verkooplabel heeft op het gebouw waarvan mijn appartement deel uit maakt. Hoe dan ook is de woning bij voorbaat verloren voor de sociale sector.

Ik kan er met mijn verstand niet bij wat de reden mag zijn om in het Haagse huurbeleid er steeds weer een schepje boven op te doen met het uitknijpen van de sector. Is het nou niet genoeg geweest. Ben tegen de dertig jaar min of meer actief geweest in de bewegingen van huurders en heb nog nooit zoveel tegenwind ervaren.