wetsvoorstel Huur en inkomensgrenzen
Reactie
Naam
|
H. van Bergen
|
Plaats
|
Oss
|
Datum
|
10 juli 2019
|
Vraag1
Er kan gereageerd worden op alle aspecten van dit conceptwetsvoorstel
Waarom kunnen er niet gewoon meer betaalbare woningen gebouwd worden?
Nu moet je blijkbaar doorstromen als je iets meer verdient.
Als je in het verleden wel hebt gekozen om een goedkoop huis te kopen zegt er niemand dat je moet verhuizen naar een duurder huis om zo plaats te maken voor iemand met een lager inkomen.
In mijn geval hebben mijn man en ik ruim 30 jaar geleden gekozen om te huren. Op basis van 2 fulltime salarissen hebben we een huurwoning toegewezen gekregen. Dan komt er de extra huurverhoging om je het huis uit te proberen te jagen. Omdat we hier fijn wonen zijn we blijven wonen ook al omdat de alternatieven niet voor het oprapen lagen.
Inmiddels is mijn man overleden en omdat hij voor mij een ANW verzekering bij het pensioenfonds had afgesloten en ik ben blijven werken, val ik nog steeds in de categorie dat ik extra huurverhoging krijg. Misschien hadden we beter voor een lager bedrag moeten verzekeren dan had ik nu minder te besteden gehad maar niet de zorgen over de betaalbaarheid van mijn huis in de toekomst gehad.
Wordt er dan ook helemaal niet nagedacht over het feit dat een gezinssamenstelling geen vaststaand feit is gedurende een mensenleven? Moet je dan maar steeds gaan verhuizen omdat je weer in een andere categorie valt?
Wat als het inkomen door allerlei oorzaken ineens weer daalt, gaat de huur dan weer naar beneden of moet je dan noodgedwongen je huis uit dat door al deze maatregelen kunstmatig duur is geworden?
Bovendien valt de betrokkenheid van buurtbewoners onder elkaar ook weg als mensen steeds moeten verhuizen omdat ze de huur niet meer kunnen betalen of toch maar besluiten om weg te gaan ook al hebben ze het goed naar hun zin en willen ze helemaal niet weg uit hun huis/buurt.