wetsvoorstel Huur en inkomensgrenzen
Reactie
Naam
|
dhr. J. van den Heuvel
|
Plaats
|
Utrecht
|
Datum
|
13 juli 2019
|
Vraag1
Er kan gereageerd worden op alle aspecten van dit conceptwetsvoorstel
- Het wetsvoorstel houdt geen rekening met de blokkade die gepensioneerden reeds meer dan 10 jaar ondergaan waardoor hun pensioenen niet aangepast kunnen worden aan de inflatie, mede veroorzaakt door de overheid zélf, die nog steeds bezig is met de zeer onlogische/achterhaalde rekenrente voor pensioenfondsen.
- Verder wordt ook geen rekening gehouden met het feit, dat mede door de BTW-verhoging van 6 naar 9% op eerste levensbehoeften alles, vooral gevoeld door mensen met sociale uitkeringen en/of pensioen onder een modaal inkomen, deze inkomens al jarenlang niet aangepast worden aan de oplopende kosten.
- En dán het lef hebben om te komen met een inkomensafhankelijke huur, die volgens de nieuwe wet op de persoonsgegevens (wanneer de overheid deze zelf ook serieus zou nemen) onuitvoerbaar is... Een verhuurder heeft volgens deze wet niet de bevoegdheid om jaarlijks te vragen naar iemands privé-inkomen; dat kan alleen de belastingdienst om te controleren of er voldoende belasting wordt betaald door een belastingplichtige,
- Verder komt een huurverhoging van € 50,00 tot € 100,00 erg onverantwoord over; deze kan mensen financieel volkomen ruïneren.
- Verder komt een verlaging van de inkomensgrens voor sociale huur niet bepaald sociaal over; alle kosten stijgen, inkomens worden (soms) aan de inflatie aangepast (lage loonsverhogingen) waardoor men net boven een inkomensgrens kan uitkomen.
- Inkomenspolitiek is beslist niet iets waar verhuurders mee te maken hebben; dit is een gebied tussen overheid én werkgevers/werknemers in het sociaal overleg tussen deze partijen.