Wijziging Besluit BRP ivm verkorten inschrijftermijn vreemdelingen e.a.

Reactie

Naam A.G. Goos
Plaats Weert
Datum 1 februari 2017

Vraag1

Wilt u reageren op deze regeling? Dan kunt u hier uw reactie geven.
Ik ben het niet eens dat de gegevens vanuit de BRP niet meer aan de Sila worden verstrekt omdat, ondanks de scheiding tussen Kerk en staat, de overheid nog maatschappelijke verplichtingen heeft jegens de kerken.
Overigens kan nooit het argument 'scheiding tussen Kerk en Staat' zijn, want de overheid bemoeit zich wel met de gebruiksvergunning van de kerkgebouwen.
Door de gegevensuitwisseling naar de SILA zijn de parochies en kerkelijke gemeenten in staat op een adequate wijze hun adresgegevens up-to-date te houden. Parochianen en kerkleden vertrouwen op deze gegevenslevering, zodat zij zelf dit hoeven door te geven. Indien iemand onverhoopt dit niet op prijs stelt, is met een paar muisklikken deze persoon uit de kerkelijke ledenadministratie.
Door de grootste inzamelingsactie Actie Kerkbalans kunnen parochianen en gemeenteleden worden aangeschreven. bij een vervuild ledenbestand worden onnodig mensen benaderd op adressen waar ze niet meer woonachtig zijn. Dat is zowel voor de geadresseerde als de kerk een ongewenste situatie.
Zo zijn er nog meerdere argumenten aan te voeren. Vooral doe ik een klemmend beroep op de Minister om de motie niet uit te voeren op grond van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de overheid vanouds heeft met de Kerk en de kerkelijke gemeenschappen.