Wijziging Besluit BRP ivm verkorten inschrijftermijn vreemdelingen e.a.
Reactie
Naam
|
Ledenadmininstratie Prot Gem Diepenheim (Dhr J. Boensma)
|
Plaats
|
Diepenheim
|
Datum
|
18 januari 2017
|
Vraag1
Wilt u reageren op deze regeling? Dan kunt u hier uw reactie geven.
Het is niet goed dat het doorgeven van persoonsgegevens aan kerken en andere non-profitorganisaties d.m.v. SILA wordt afgeschaft.
Dat automatisch doorgeven wordt steeds belangrijker. De praktijk heeft allang uitgewezen dat mensen zelf vaak geen verhuizingen of overlijden e.d. doorgeven.
Oudere mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen. Als er dan moet worden verhuisd, zijn ze vaak niet meer in staat om dit zelf aan de kerk door te geven. En als er kinderen zijn, denken deze er vaak niet om. Dat betekent dus dat deze ouderen in hun nieuwe woonplaats vereenzamen. Kennissen uit de oude woonplaats (vaak ook ouder en minder mobiel) komen niet zo snel op bezoek en in de nieuwe woonplaats zijn deze mensen niet meer in staat om een netwerk op te bouwen. Wanneer de SILA-gegevens niet meer worden doorgegeven, ontstaat er dus meer eenzaamheid. Vooral bij de kwetsbare groep van ouderen.
In de beleidsplannen van verschillende politieke partijen staat het om elkaar denken van buren en familieleden hoog op de agenda. Ik denk dat de kerken in het vormen van netwerken rond kwetsbare mensen een mooie rol kunnen spelen. Maar als we het niet weten, gebeurt er dus niets. Het lijkt mij dat we dit met zijn allen in Nederland niet willen.
Waarom wil de overheid iets opheffen wat goed werkt en zinvol is?