Wet internationalisering in balans

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Renkum
Datum 11 september 2023

Vraag1

Wilt u reageren op de maatregelen in het wetsvoorstel? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het tekort aan woningen voor studenten komt niet doordat de universiteiten worden overspoeld met internationale studenten, maar door slecht woningbouwbeleid in NL zelf. Het afdwingen van Nederlands als voertaal gaat ten koste van onze internationale relaties en betrekkingen en beperkt de context waarbinnen studenten leren. Van uitwisseling van kennis en begrip van anderen culturen komt minder terecht. focus niet op het uitdrijven van Engels, maar omarm de internationalisering en geef onze buitenlandse studenten/onderzoekers en docenten de mogelijkheid om goed Nederlands te leren. Verbind de verschillende groepen ipv buitensluiting door afdwingen van de Nederlandse taal. En leg de schuld van onze nationale problemen niet bij onze internationale kennisdeling.

Vraag2

Hoe beoordeelt u de uitvoerbaarheid voor de onderwijspraktijk en heeft u nog suggesties om de uitvoerbaarheid te bevorderen?
Slecht! Het is een slecht plan en een tamelijk arrogant plan om er vanuit te gaan dat onze taal, die maar in een klein deel van de wereld gesproken wordt, dusdanig belangrijk zou zijn voor de overdracht van wetenschappelijke informatie. Geef de ruimte om Nederlands te leren via taaltrajecten en leg Nederlandse studenten uit waarom interationale context zo belangrijk is voor het vak!