Wet internationalisering in balans

Reactie

Naam C vandfer
Plaats Amsterdam
Datum 5 september 2023

Vraag1

Wilt u reageren op de maatregelen in het wetsvoorstel? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Als niet-EU-student is er maar één reden om voor Nederland te kiezen in plaats van Duitsland en andere landen: de hoofdprogrammataal is Engels. Jaarlijks betaal ik bijna 20.000 euro aan collegegeld, 15.000 euro aan huisvesting en 15.000 euro aan levensonderhoud. Jaarlijks dragen mijn familieleden in niet-EU-landen bijna 50 duizend euro bij aan de Nederlandse economie. Verplicht gebruik van het Nederlands zou ervoor zorgen dat deze studenten hun geld elders zouden uitgeven. En dit deel van het geld kan worden gebruikt om meer leraren aan te nemen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Vraag2

Hoe beoordeelt u de uitvoerbaarheid voor de onderwijspraktijk en heeft u nog suggesties om de uitvoerbaarheid te bevorderen?
Om het gebruik van de Nederlandse taal te stimuleren in plaats van een simpele verplichte beslissing, worden gratis lessen Nederlands aangeboden. Aan deze eis wordt voldaan door het aantal ingeschreven studenten te beperken. Universiteiten moeten de bevoegdheid krijgen om excellente studenten te selecteren.