Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam Dhr. J. Benschop
Plaats Leerdam
Datum 24 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Graag wil ik reageren op het voornemen om de Zondagswet in te trekken. Hierbij geef ik aan dat ik een uitgesproken tegenstander ben. Niet dat die wet zo goed was, maar er ging en gaat wel een remmende werking vanuit. Alleen met ontheffing is het mogelijk onder voorwaarden geluid te produceren rond kerkgebouwen.
Maar er is meer. Nederland is van ouds een Christelijke natie. Dat kwam en komt tot uitdrukking in het private en publieke leven. Veel wetgeving in ons land was dan ook afgestemd op of afgeleid van de heilige Wet des Heeren. Het heiligen van de Zondag als de Dag des Heeren was uitgangspunt. Daar was, en in mindere mate is, onze samenleving op ingericht.
Veel van wat herinnert aan de Joods-Christelijke wortels van
ons land is reeds afgebroken en wordt steeds verder afgebroken. Systematisch en welbewust door sommige groepen en partijen. Het is ten diepste een 'woeden van de heidenen' tegen alles wat nog over is van het Christelijk Nederland.
En laten we wel zijn, intrekking van deze Zondagswet is toch geen oplossing voor welk probleem dan ook.
Mogelijk geen meerderheid, maar toch wel een aanzienlijk volksdeel hecht veel waarde aan het houden van Gods geboden. Dit vanuit een diepe overtuiging dat dit is naar Gods wil en strekt tot ’s mensen welzijn.
De voorgenomen intrekking van de Zondagswet, die nog een zeker kader biedt ter beteugeling van Zondagsontheiliging, lijkt geen ander doel te hebben dan het "opruimen" van datgene wat herinnert
aan en afgeleid is van onze Christelijke wortels. In een tijd, waarin christenvervolging in veel landen brute of barbaarse vormen aanneemt en veel levens kost, moesten regering en parlement juist een dam
opwerpen tegen christenvervolging (ver weg en dichtbij).