Intrekkingswet Zondagswet
Reactie
Naam
|
H. Grobben
|
Plaats
|
Hedel
|
Datum
|
30 mei 2016
|
Vraag1
Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Geachte heer, mevrouw,
Vanuit een diverse overwegingen wil ik met nadruk vragen om de wet op de zondagsrust niet in te trekken maar te handhaven.
Vanuit mijn persoonlijke overtuiging ervaar ik dat het handhaven van de openbare zondagsrust in lijn is met datgene wat de Heere God van ons vraagt en heilzaam is voor maatschappij en gezin. Een rustmoment om te bezinnen en reflecteren, ruimte voor immateriële zaken voor gezin, familie en samenleving heeft ook om sociaal maatschappelijk redenen waarde die ook door niet-christenen wordt ervaren en ondersteund.
Een democratie die ontstaan is dankzij en geworteld is vanuit joods/christelijke gedachtegoed verwordt tot een dictatuur van de meerderheid als men geen ruimte meer wil bieden voor minderheden. Het intrekken van de Zondagswet is naar mijn overtuiging een voorbeeld van een aanpassing in onze wetgeving die niemand tot voordeel is omdat niemand er last of nadeel van ondervindt. Gezien de ruimte die er is en wordt benut op bestuurlijk niveau vanuit /in diverse gemeenten is geen enkel voordeel te behalen met het intrekken van de Zondagswet. De kwaliteit van een democratie laat zich juist zien in de ruimte die er is voor anderen die niet tot de meerderheid behoren
Ook economisch is al jaren bekend en aangetoond (onderbouwd door CPB onderzoek) dat er geen wezenlijk economisch voordeel is te behalen. Geen omzet toename, alleen omzet verschuiving vindt plaats naar de grotere bedrijven ten nadele van de kleinere zelfstandige. Daarmee neemt het de diversiteit en kwaliteit van het winkelaanbod in sterke mate af wat een nadelig effect heeft op onze binnensteden en de werkgelegenheid.
Kortom verzoek ik u met klem om uw voornemen om de Zondagswet in te trekken te heroverwegen.