Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam 1994 (M. Bruin)
Plaats Tiel
Datum 31 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Hoe kan het dat een land dat zich voor laat staan op tolerantie ten opzichte van minderheden, deze wet wil intrekken? Voor gelovigen is de zondag erg belangrijk, maar hoe kan dat gerespecteerd worden als er bijvoorbeeld naast de kerkdeur een evenement wordt georganiseerd of er loopt winkelend publiek rond de kerk?
Verder denk ik dat het goed is om een dag in de week rustig aan te doen. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat mensen zich druk en opgejaagd voelen, omdat de economie en de maatschappij te snel gaan. Mensen houden dat niet vol en het aantal psychische klachten neemt nog steeds toe. Wil de overheid dit bevorderen, door ook de relatieve rust op zondag op te heffen? Natuurlijk is het voor een deel van de betrokkenen ontspanning, maar voor de rest zal het business zijn. Met natuurlijk de druk om altijd door te gaan, want de concurrent... Ik denk dat dit ook zeker een deel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de minister is.
In een aantal gemeenten in Nederland bestaat een groot deel van de inwoners uit gelovigen. Zij zullen onevenredig hard geraakt worden door deze wet, want hier is al gebleken dat de mening van de meerderheid niet altijd telt.
Ter bescherming van een landelijke minderheid is het mijn inziens belangrijk dat deze wet blijft.