Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam K. de Waal
Plaats Maartensdijk
Datum 28 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Geachte overheid,
Dringend zou ik u willen verzoeken om de intrekking van de Zondagswet geen doorgang te laten vinden.
De zondag is een door God Zelf afgezonderde dag om Hem te dienen. Zes dagen geeft Hij ons om ons werk en andere bezigheden te doen. Een dag geeft Hij ons om ons werk en andere bezigheden te laten rusten. Hoe heilzaam om niet maar door te hoeven hollen in deze voortrazende maatschappij. In het houden van Gods geboden is grote loon.
Juist op dit terrein zou de hogere overheid duidelijke regels moeten stellen en handhaven en dit niet aan lagere overheden overlaten. Dat schept duidelijkheid. Door het intrekken van de Zondagswet worden in meerdere of mindere mate de lagere overheden voor het blok gezet. Het gegeven dat belangen tegen elkaar worden uitgespeeld is niet denkbeeldig. Naburige burgemeesters kunnen hierdoor onder grote druk komen staan.
Laat a.u.b. ons land niet verder van zijn (christelijke) wortels ontdaan worden. Dit kan niet dan met schade. We zien toch allen de gevolgen van een maatschappij die op drift is geraakt! Hoevelen (ook jongeren) hebben op allerlei gebied al problemen zodat ze in de hulpverlening terecht zijn gekomen of daarin nog zullen komen? Laten we onze ogen hiervoor niet sluiten.
Nogmaals een dringende oproep om af te zien van de intrekking van de Zondagswet. Denk aan de toekomst van ons volk!