Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam Drs J van Esch
Plaats Alblasserdam
Datum 27 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Het Christelijk deel in ons land is een kleine minderheid geworden. Dit heeft grote invloed op de besluitvorming ten aanzien van aspecten van de samenleving die onder in vloed van religie zijn ontstaan. De groupsthink, aangewakkerd door religiestress zoals dit zich in D66 zo duidelijk manifesteert, maakt er korte metten mee en kiest voor afschaffing van de zondagswet. Toch is deze benadering te kort door de bocht. Een volwassen democratie weet rekening te houden met gevoelens van minderheden. De Nederlandse regering gaat prat op het poldermodel waardoor bv alochtomen, homo's, lesbienes toch bepaalde ruimte krijgen terwijl ze getalsmatig geen meerderheid vormen.
Het is een kwestie van beschaving om ook aan het het christelijk volksdeel deze ruimte te bieden voor zaken die voor hen heel wezenlijk zijn, ondanks het feit dat de seculiere meerderheid een andere opvatting huldigt. Leven en laten leven moet het devies zijn.