Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam Ing. J.A. de Korte
Plaats Barneveld
Datum 23 april 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Het intrekken van de Zondagswet is naar mijn mening een buitengewoon slecht voorstel.
Zowel voor de seculiere als de religieuze inwoner van Nederland is er één dag waarop de week even stil staat: de zondag. Voor velen een moment om na 6 drukke dagen even rust te hebben, zich met hun gezin bezig te houden, religieus of meditatief zich te verdiepen, te genieten van de verstilling van Nederland na 6 hectische en lawaaiige dagen. De heilzame uitwerking ervan zal vrijwel niemand ontgaan.
Het weghalen van die 'stille dag' is een enorme verschraling van de kwaliteit van onze leefomgeving. Moeten we straks meedoen door grote afstanden af te leggen om weer een plaats van stilte te vinden? Of is er voor iedere Nederlander een dag in de week waarin hij in eigen huis of tuin van de rust en stilte mag genieten?
In Nederland proberen we de natuur (dieren en planten in de natuur) plaatsen van rust te gunnen om zo het evenwicht in de natuur en het welzijn van wild te bevorderen. Het zou toch wel ondoordacht zijn om de mensen de laatste dag van rust te ontnemen. Na het wegvallen van de zondag als rustdag blijft er immers geen alternatief over en worden we geconfronteerd met 7 dagen drukte.
Ik zou de regering daarom willen oproepen dit basisrecht van de mensheid, wat valt onder de noemer van Orde-Rust-Vrijheid-Veiligheid, te beschermen en te koesteren!