Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam KSRA Accountancy (Hans Soet RA/AA)
Plaats Krimpen aan den IJssel
Datum 27 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Geachte heer Plasterk, geachte leden van de Staten-Generaal,
Wij zijn tegen de intrekking van de Zondagswet. Want:
1. De taak van de overheid is in artikel 36 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis duidelijk omschreven. En hun ambt is, niet alleen acht te nemen en te waken over de politie maar ook de hand te houden aan den heiligen kerkendienst; om te weren en uit te roeien alle afgoderij en valsen Godsdienst, om het rijk van den antichrist te gronde te werpen, en het Koninkrijk van Jezus Christus te doen vorderen, het woord des Evangelies overal te doen prediken, opdat God van een iegelijk geëerd en gediend worde, gelijk Hij in Zijn Woord gebiedt.
Het intrekken van de Zondagswet druist ernstig tegen deze taak in.

2. Degene die zijn geschiedenis niet kent, die geraakt tot verval. Na de Reformatie in de 16e en 17e eeuw heeft de Heere God ook de Nederlanden rijk gezegend, zowel in geestelijk als in economisch opzicht (de Gouden Eeuw). Daarin heeft de overheid ook een belangrijke rol vervuld, in het onderhouden van Gods geboden: de Heere verbond er ook Zijn zegen aan! Die les hebben u en wij uit onze geschiedenis kunnen leren. Wilt u daar alstublieft ook naar blijven handelen!
3. De wet van de Tien Geboden gebiedt ons: “Gedenkt de Sabbatdag, dat gij dien heiligt. Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen; maar de zevende dag is de Sabbat des Heeren uws Gods; dan zult gij geen werk doen, gij noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht noch uw dienstmaagd, noch uw vreemdeling die in uw poorten is. Want in zes dagen heeft de Heere de hemel en de aarde gemaakt, en alles wat daarin is, en Hij rustte ten zevenden dage; daarom zegende de Heere de Sabbatdag, en heiligde dezelve” (Exodus 20:8-11). Die Wet mogen wij toch niet overtreden!
4. Jarenlang is er door sociaal en economisch Nederland gestreden voor kortere arbeidstijd. in toenemende mate zijn er mensen die moeten werken, omdat hun werkgever de Zondag ook economisch wil uitbuiten. Door de intrekking van de Zondagswet wordt de klok weer teruggezet en alle ruimte verschaft voor de 24/7 economie.
5. Het aanhouden van een rustdag, dat is ook in financieel opzicht gunstig. Méér rust voor het lichaam leidt ook tot een meer gezond lichaam! Macro gezien leidt dit tot een besparing op de kosten van de gezondheidszorg!
6. Wij bidden u de zegen van de Heere God toe om er niet toe over te gaan tot het intrekken van de Zondagswet.