Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam A.A. Verhoeven
Plaats Hendrik-Ido-Ambacht
Datum 23 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
De Zondagswet beoogt o.m. zondagsrust, vooral rond kerkgebouwen te bevorderen. Door intrekking van de wet wordt dit ongedaan gemaakt. Jammer. Vanuit mijn Christelijke overtuiging acht ik de zondag een zegen voor land en volk. Ik heb eens een niet christelijk iemand horen betogen dat de zondag één van beste vormen van sociale wetgeving is, die ons land kent. Helaas wordt dit steeds minder onderkend en wordt de zondag steeds meer op één lijn gesteld met de andere zes dagen van de week.
De kwaliteit van een democratie wordt bepaald door de mate waarin een meerderheid van de bevolking bereid is rekening te houden met (de gevoelens van) een minderheid. Als ik nu lees waarom men de Zondagswet wil intrekken moet ik constateren dat onze democratie van niet zo hoge kwaliteit is. Het is geen kunst om steeds meer te polariseren. Maar laat onze overheid zoeken om bindend te werken in onze samenleving. Ronduit teleurstellend is dat een partij als D66 in het bestrijden van alle christelijke aspecten, die nog onze samenleving bestaan, voorop loopt. Wat deze partij bestrijdt in de PVV jegens de islam doet D66 jegens christenen!
Als de Zondagswet zo nodig moet worden ingetrokken, geef dan de gemeenten expliciet te ruimte om naar eigen inzicht (binnen kaders) op lokaal niveau zondagsrust te bevorderen!