Intrekkingswet Zondagswet
Reactie
Naam
|
A. de Pater
|
Plaats
|
Barneveld
|
Datum
|
28 april 2016
|
Vraag1
Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
De meeste belijdende christenen komen op zondag samen in (kerk)gebouwen om samen God te dienen en het Evangelie te horen verkondigen. Al vele eeuwen lang is er in ons land ruimte geweest en gegeven om dat in alle rust te doen. De Zondagswet geeft daarvoor wettelijke kaders. Door de toenemende ontkerkelijking van de afgelopen decennia is het aantal kerkgangers sterk afgenomen en worden kerkgebouwen afgestoten en gesloopt of krijgen een andere bestemming. Belijdende christenen die zondag als rustdag vieren en samenkomen, zijn een minderheid geworden. Juist de Zondagswet dient om deze minderheid te beschermen zodat ze hun godsdienst op hun wijze gestalte kunnen geven en op zondag in rust kunnen samenkomen. Nederland stond bekend om haar tolerantie voor en bescherming van minderheden binnen de wettelijke kaders. Door de Zondagswet af te schaffen wordt die bescherming weggenomen en wordt die minderheid daarmee tekort gedaan. Dat doet pijn als je tot die minderheid behoort. Daarom de dringende oproep om die wet niet af te schaffen maar te handhaven. Temeer ook omdat die wet zover ik weet niemand overlast bezorgt. Integendeel, het zorgt voor de zo noodzakelijke rust voor iedereen in onze samenleving.
Daarbij komt genoemde minderheid niet is veranderd van zienswijze over de invulling van de zondag, maar onze samenleving is veranderd en daar wordt de genoemde minderheid de dupe van. Dat is de omgekeerde wereld.
Van harte hoop ik dat de Zondagswet gehandhaafd blijft en dat belijdende christenen op zondag in alle rust mogen blijven samenkomen zonder anderen tot last te zijn.