Wet op de jeugdverblijven

Reactie

Naam D Kocal
Plaats Amsterdam
Datum 26 februari 2014

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen van dit voorstel.
Hoe kan je een wetsvoorstel indienen zonder enige onderzoek en feitelijke informatie te hebben wat betreft de jeugdverblijven? Zijn de ambtenaren die het wetsvoorstel hebben ingediend wel eens bij de jeugdverblijven langs geweest? Uiteraard door eerst een afspraak te maken en niet zoals in het wetsvoorstel is beschreven op iedere moment van de dag zonder afspraak binnen te vallen. Of hoort dit tegenwoordig in de Nederlandse samenleving? De jeugdverblijven zijn een 2e huis van de kinderen. Beseft u wel de consequenties? Hoe zullen de kinderen zich daarbij voelen? Denkt u niet dat de kinderen een ongemakkelijk gevoel zullen krijgen? Hiervoor hoef je toch geen hoger wiskunde gestudeerd te hebben om de consequenties te begrijpen?
Als er geen enkel onderzoek is gedaan zijn de wetten die worden voorgesteld überhaupt nog wel integer en daadwerkelijk uitvoerbaar en genoodzaakt? Een wetsvoorstel zonder enige onderzoek is net als een auto zonder wielen. Hij staat er wel maar wordt niet gebruikt omdat het ontoepasselijk is.

Ik ben er volledig tegen! Tegen het feit dat een dergelijke wetsvoorstel zonder enige onderzoek is opgesteld door ambtenaren die geld verdienen (Nee, verdienen doen ze niet. Ze krijgen het gewoon.) met onze belastingcentjes.