Wet op de jeugdverblijven
Reactie
Naam
|
S Dalkiran (SS Dalkiran)
|
Plaats
|
Amsterdam
|
Datum
|
25 februari 2014
|
Vraag1
U kunt reageren op alle onderdelen van dit voorstel.
Wat me opvalt is dat de meeste consultaties langere reageer termijnen hebben gekregen. Hieronder enkele wetten waar ik beroep op die en als bijlage een persoonlijke toelichting op de wet jeugdverblijven.
Grondwet art. 1 en art. 6 en art. 10 lid 1.
Artikel 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
- In de memorie van toelichting wordt duidelijk naar voren gebracht dat deze wet voornamelijk om de Turkse gemeenschap gaat. Het is overduidelijk dat er niet in gelijke gevallen word gehandeld
Artikel 6
1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
2. De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.
- In artikel 6 staat dat de wet regels kan stellen als het gaat om de bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden. Geen van deze uitzonderingen hebben iets te maken met de jeugdverblijven, de jeugdverblijven zijn al transparant genoeg voor de GGD, er is geen sprake van wanordelijkheden, iedereen die woont in het jeugdverblijf staat daar ook ingeschreven en hebben allemaal een (VOG
Artikel 10
1.
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.
- Deze jeugdverblijven zijn is het huis van de jongeren. Het is geen internaat, het is geen plek waar ze naar toe worden gestuurd omdat ze problemen hebben. Het is hun huis waar ze zich veilig voelen en er zelf voor kiezen om naar toe te gaan om dat ze van thuis niet zoveel hulp kunnen krijgen als het gaat om participatie aan de maatschappij.
Bijlage