Wet op de jeugdverblijven
Reactie
Naam
|
K. Varlik
|
Plaats
|
Soest
|
Datum
|
27 februari 2014
|
Vraag1
U kunt reageren op alle onderdelen van dit voorstel.
Ik ben tegen dit wetsvoorstel. Ten eerste heeft iedereen in Nederland het recht om in de beslotenheid van zijn persoonlijke levenssfeer met rust te worden gelaten. (Grondwet art. 10)
Ten tweede krijgen jongeren door middel van dit soort jeugdverblijven meer verantwoordelijkheden. Ze ontwikkelen zich tot een autonoom individu. Ze krijgen meer waardevolle levenservaring door niet alles voorgeschoteld te krijgen door hun ouders, maar samen met leeftijdsgenoten te leren hoe de echte wereld in elkaar zit. Die echte wereld, ja, die is niet zo rooskleurig als het lijkt.
Geen drugs of alcohol nemen. Niet roken. Respectvol zijn tegenover je ouderen en medestudenten. Hoe je moet omgaan met je medemens. Dit wordt allemaal aangenomen als basisprincipes door de jongeren, dit wordt ze allemaal aangeleerd in deze stichtingen.
Tenslotte, de jongeren die verblijven, doen hun uiterste best op school en willen een goede prestatie neerzetten op dit gebied. Het einddoel is dan om een bijdrage te leveren aan de samenleving, zich uit te ontwikkelen tot een individu die waarde kan creëren in de Nederlandse economie en zich te ontplooien tot een zelfstandig persoon. Dit is ook wat de ouders verwachten van hun kinderen, dat ze succesvol worden.
Noemt u deze jongeren de probleemjongeren? Ik zie ze meer als een voorbeeld voor de jeugd.
Het zou veel effectiever zijn, en bovendien ook meer lonen als de overheid zich bezighoud met de échte probleemjongeren. Jongeren die hun dag grotendeels op de straat doorbrengen, jongeren die hun leven verpesten doordat ze in aanraking komen met drugs, jongeren die het met niemand kunnen vinden en betrokken zijn bij vechtpartijen en dergelijke gebeurtenissen.
Is het noodzakelijk om je te richten op jongeren die in goede handen zijn? Ik denk het niet.
Richt u op de échte problemen.